Katten.EU

7 hippe kamerplanten die giftig zijn voor je kat

kamerplanten zijn giftig voor katten

7 hippe kamerplanten die giftig zijn voor je kat

Katten zijn geen echte planteneters, maar af en toe knabbelen ze graag eens op een groen blaadje van je kamerplanten.

Probeer dus de kamerplanten zover mogelijk uit de buurt van je kat te houden, plaats ook geen kattenpaal dichtbij de kamerplanten, zo ga je ook minder de aandacht vestigen voor deze planten.

Katten eten ook regelmatig gras, dit het helpt hen bij de vertering, om haarballen uit te braken en soms vinden ze de planten gewoon lekker. Helaas zijn sommige van deze kamerplanten giftig voor je kat:

1. Gatenplant of Monstera

De Gatenplant is een zeer giftige plant voor katten. Zowel de bladeren als de stengels van deze kamerplanten zijn giftig. De gatenplant kan brandwonden in de keel en slikproblemen bij je kat veroorzaken.

2. Olifantsoor

Net zoals de gatenplant is olifantsoor giftig voor je kat (maar ook honden hou je beter uit de buurt van deze plant). Het eten van deze plant kan irritaties rond de mond en de keel veroorzaken. Wanneer je kat er veel van gegeten heeft kan dit ook lijden tot diarree en overgeven.

3. Ficus

Het sap van de ficus is giftig voor je kat en kan lijden tot nierproblemen.

4. Yucca

Als je kat van je Yuccaplant gegeten heeft zal ze waarschijnlijk draaierig worden maar ook beginnen overgeven of diarree krijgen.

5. Sanseveria

Een sanseveria lijkt een onschuldige kamerplant maar kan net zoals de Yucca overgeven of diarree veroorzaken bij je kat wanneer ze ervan eten.

6. Aloë Vera

Vooral de buitenkant van het aloë verablad is giftig voor katten. Wanneer ze op het blad knabbelen krijgen ze dus snel veel giftige stoffen binnen. Wanneer je kat veel aloë vera heeft gegeten wordt ze ziek maar krijgt ook de urine een andere (vaak rodere) kleur.,

7. Lepelplant

Als je kat begint te kwijlen en geen eetlust meer heeft, heeft ze misschien van de lepelplant gegeten. De lepelplant veroorzaakt normaal gezien geen acuut nierfalen zoals andere variëteiten van lelies dat wel kunnen doen.

Wat als je kat niet stopt met aan je planten te knabbelen?

Als je kat niet stopt met aan je kamerplanten te knabbelen, kan je bijvoorbeeld kattengras kopen. Dit is niet gevaarlijk en de meeste katten vinden het ook nog eens lekker. Je kan bij de meeste dierenspeciaalzaken gras kopen, of ook zaad om je eigen kattengras te kweken. Geef je katten zeker niet te veel, enkele sprietjes gras per keer volstaan. Zo hebben ze meer dan voldoende om hun spijsvertering op gang te helpen.

Als je kat toch gegeten heeft van deze giftige planten, hou ze dan goed in het oog en breng ze dan meteen naar de dierenarts. De meeste kamerplanten zijn giftig.