Katten.EU

Kat, Katten, kittens

Katten zijn soms vervelende maar wel intelligente wezens…, hoe zou de wereld eruitzien zonder katten ? De huiskat, Felis sylvestris catus is een van de oudste huisdieren van de mens. Katten werden aanbeden en waren zeer belangrijk. Katten werden beschouwd als beschermer van het bezit. De kat was ook het symbool van vruchtbaarheid en wie een kat mishandelde kon zwaar gestraft worden. Katten werden ook als tempeldieren gebruikt.

Wil je zelf een kat als huisdier en kies je voor een raskat of een tijgertje, er zijn verschillende kattenrassen van over de hele wereld. Raskatten worden speciaal gefokt op grootte, kleur, karakter enz… Alle kenmerken waar een erkend ras moet aan voldoen staat geregistreerd en beschreven in de rassenstandaard. Deze rassen worden gefokt in een cattery.

Een jong katje wordt een kitten genoemd. In de jeugd van de kat is er een korte periode, tussen de 12e en 45e dag, waarin katten open staan voor indrukken en leren tijdens die periode heel snel bij. Deze inprentingsperiode is cruciaal voor het gedrag van de kat op latere leeftijd. Ook een goed klinkende naam doet wonderen als je ze roept. Maak uw keuze uit de mooiste kattennamen voor je nieuwe huiskat.

Hierbij willen we de kat toch even in de kijker zetten en hebben we speciaal voor de kattenvrienden onder ons enkele leuke kattenfilmpjes voor u op een rijtje gezet. .

Kattenclub België , is een uitgebreide site met een overzicht van kattenclubs, kattenrassen en kwekers. Ook kan je hier alle informatie over katten vinden over kwaaltjes en andere aandoeningen bij de kat. Meer te weten komen over het gedrag en het karakter van katten, de gezonde voeding en kattenspeeltjes, ben je op kattenclub.be op het goede adres.

Op dierengeluiden.net zijn leuke en gekke geluidsfragmenten van een krolse kat te beluisteren.